Padavėjo ir barmeno modulinė profesinio mokymo programa

Kviečiame mokytis po 10 klasių (kartu su viduriniu) arba po 12 klasių (baigtas vidurinis išsilavinimas)

Programos trukmė – Kartu su viduriniu – 3 metai, po 12 klasių 1,5 metų.

Mokymosi vieta: Vilniaus al. 30, Druskininkai, Ryto g. 19, Kailinių k. Lazdijų r. sav.

Programos kodas – P42101302, P43101303, T43101303

Programos aprašymas – skaityti plačiau >>>

Praktinis mokymas užima ne mažiau negu 70 proc. viso mokymosi laiko

Suteikiama kvalifikacija – padavėjas ir barmenas.

Programos paskirtis – parengti kvalifikuotą darbuotoją, kuris gebėtų savarankiškai aptarnauti maitinimo paslaugas teikiančių įmonių lankytojus, pokylių ir priėmimų svečius, gaminti gėrimus, kokteilius, šaltuosius ir karštuosius užkandžius bei juos patiekti.

Mokiniai mokosi pasiruošimo aptarnauti svečius, svečių aptarnavimo, specialiųjų užsakymų vykdymo, baro paruošimo, jo priežiūros, barmeno darbo organizavimo, gėrimų, kokteilių, nesudėtingų šaltųjų ir karštųjų užkandžių gaminimo bei patiekimo ir kitų modulių.

Baigiamasis vertinimas ir įgyta kvalifikacija

Mokinio, išklausiusio visą mokymo programą, profesinį pasirengimą parodo kompetencijų vertinimo egzamino rezultatai, kurių metu įvertinamos programoje nurodytos kompetencijos, bendrieji gebėjimai. Kompetencijų vertinimo egzaminų komisijos sudėtį, organizavimą, baigiamųjų dokumentų išdavimo tvarką reglamentuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Būsimo darbo specifika

Asmuo, įgijęs padavėjo ir barmeno kvalifikaciją, galės dirbti padavėju ir barmenu baruose, kavinėse, restoranuose ir kitose maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.

Dirbant privalu dėvėti specialius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti. Darbas organizuojamas pamainomis, dirbama su elektros prietaisais.

Darbo priemonės: kasos aparatas, alaus pilstymo aparatas, sulčiaspaudė, indaplovė, ledų generatorius, šaldytuvas, plaktuvas, peiliai, atidarytuvas, kamščiatraukis, stiklo indai, svėrimo įrenginiai, matavimo prietaisai, skysčių matavimo talpos, mechaniniai baro įrenginiai, kavos virimo aparatai, stalo indai ir įrankiai, stalo užtiesalai ir kiti reikmenys, stalo serviravimo įrankiai, virtuvės informavimo sistema, lokali pranešimų sistema, kompiuterinė lankytojų aptarnavimo programa, kasos žurnalas.

Galima rinktis ir tęstinį mokymą (tęstinis profesinis mokymas yra skirtas ne pirmajai kvalifikacijai įgyti arba asmeniui, tobulinančiam turimą ar siekiančiam įgyti kitą kvalifikaciją, ankstesnio mokymosi pasiekimai įskaitomi švietimo ir mokslo ministro nustatyta tvarka)*

Meniu