Mokymosi vieta: Vilniaus al. 30, Druskininkai
Reikalavimai stojančiajam: nenustatyti reikalavimai
Programos kodas – T20101302
Daugiau apie programą: >>>>
Suteikiama kvalifikacija – Virėjas
Programos paskirtis. Virėjo modulinė profesinio mokymo programa yra skirta kvalifikuotam virėjui parengti, kuris gebėtų, prižiūri aukštesnės kvalifikacijos darbuotojui, paruošti maisto produktus ir žaliavas, atlikti jų pirminį apdorojimą, gaminti nesudėtingos technologijos pusgaminius ir patiekalus.
Būsimo darbo specifika.
Asmuo, įgijęs virėjo kvalifikaciją, gali dirbti įvairių rūšių paslaugas teikiančias įmones.
Dirbama patalpoje prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais, įvairiais mechaniniais, šiluminiais ir automatiniais virtuvės prietaisais bei įrenginiais, maisto gaminimo įrankiais ir inventoriumi. Naudojamos technologijos kortelės, valymo priemonės. Galimas darbas pamainomis.
Dirbant privalu prisivalu specialiuosius darbo drabužius. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.
Virėjas savo veikloje vadovaujasi darbuotojų saugos ir sveikatos, ergonomikos, darbo higienos, priešgaisrinės saugos ir aplinkosaugos, sveikos mitybos reikalavimais.